ČLÁNEK

Termální parky – ideální místo na podzimní prázdniny s dětmi

Kam vyrazit s dětmi na podzimní prázdniny, aby se nenudily a zároveň abyste nemuseli vymýšlet zábavu na každou vteřinu pobytu? Vyzkoušejte některý z termálních aquaparků na Slovensku a v Maďarsku. Další možností je hotel s wellness centrem a animačními programy přímo tady v Česku. Našli jsme pro vás destinace, které jsou oblíbené a kde seženete ubytování i takto narychlo. A navíc vám dáme i tipy na výlety v okolí, to kdybyste nechtěli trávit celý den ve vodě nebo na hotelu.

Zábava pro děti a wellness pro rodiče na jednom místě 

Podzimní prázdniny letos trvají celých 5 dní, takže můžete klidně vycestovat i do zahraničí. Nemusíte nikam daleko, stačí třeba do nejjižněji položeného místa Slovenska - lázní Patince. Zdejší termální prameny znali už Římané, ale lázně jako takové tu stojí teprve necelých 100 let. Vy si blahodárné účinky minerálních vod můžete užít nejen v komplexu termálů, ale taky v čtyřhvězdičkovém Wellness Hotelu Patince, který má vlastní termální pramen.

 

Hotel myslí nejen na baby friendly vybavení pokojů a restaurace, ale také na to, aby si rodiče mohli v klidu odpočinout na některé z mnoha wellness procedur, v sauně a i v bazénu. Od pátku do neděle tu probíhá animační program pro děti, se spoustou her nejen na souši, ale i v dětském bazénku, řada soutěží i tvoření, včetně oblíbeného malování na obličej. Pro ty nejmenší je připraven dětský koutek, dětské plavání a můžete využít i služeb chůvy. Velmi oblíbený program pro děti i dospělé je krmení sumců v hotelovém jezírku . Kromě wellness aktivit byste si neměli nechat ujít taky poznávání okolí, a to trochu neobvyklou formou – vyhlídkovou plavbou po Dunaji, díky které si prohlédnete zbytky zdejších lužních lesů a krajinu na maďarském břehu Dunaje. Přístaviště je přímo v Patincích. 

Přes den na kole a večer do bazénu 

Jestli máte doma malé cyklisty, kteří nejraději tráví volno v sedle, vydejte se s nimi poznávat krajinu Železných hor. Oblast totiž nabízí pestrou paletu cyklostezek. Jednou z oblíbených je třeba trasa okolo Sečské přehrady, dalším zajímavým cílem je přírodní rezervace Lichnice-Kaňkovy hory, kde najdete zbytky hradu Lichnice a nádherné výhledy do okolí. Pokud máte rádi historické památky, můžete vyrazit na trasu vedoucí okolo zříceniny hradu Oheb, přes zříceninu Vildenštejn až do Seče. Toto město je ideální výchozí místo pro výlety, takže vám doporučujeme ubytovat se právě zde, třeba v nádherném čtyřhvězdičkovém Hotelu Jezerka. Mimo to, že leží uprostřed přírody, má taky jedno z nejmodernějších wellness center v Česku. Po náročném cyklovýletu si tak můžete skočit na masáž či jinou wellness aktivitu, s dětmi do vyhřívaného bazénu nebo si užít soukromí na vyhřívaném vodním lůžku s poetickým názvem Amorova komora. také

Do Budapeště za historií i relaxem

Posledním tipem vás chceme nalákat do Budapeště. Pokud už jste tam byli, nejspíš jste stihli navštívit hlavně památky. S dětmi stojí za to vrátit se na Budínský hrad a ukázat jim proslulou Rybářskou baštu, ale pak to chce trochu zábavy. Nejlépe zvířata, prolézačky a něco dobrého na zub, a to všechno najdete na Margaretině ostrově. Druhý den ale už děti budou chtít jinou zábavu, než chodit po památkách.

Pokud se ubytujete v čtyřhvězdičkovém hotelu Aquaworld Resort, nebude se chtít ven ani vám. Najdete tu totiž jedny z největších krytých zážitkových lázní Evropy, kde je o zábavu postaráno pro malé i velké. Nebudete vědět, co dřív vyzkoušet. Jestli wellness centrum inspirované kulturou Dálného východu, užít si s dětmi všechny tobogány a adrenalinové skluzavky, anebo se naložit do relaxační zóny a kochat se obrovskou kopií chrámu Angkor Vat. Hotel je známý i svou skvělou kuchyní.

Užijte si nezapomenutelné podzimní prázdniny s dětmi v některém z termálních parků či wellness resortů! Jestli chcete vědět víc, podívejte se na naši nabídku pobytů pro rodiny s dětmi a vyberte si zájezd na míru pro vaši rodinu!










Termální parky – ideální místo na podzimní prázdniny s dětmi
Termální parky – ideální místo na podzimní prázdniny s dětmi
Termální parky – ideální místo na podzimní prázdniny s dětmi
Termální parky – ideální místo na podzimní prázdniny s dětmi
Termální parky – ideální místo na podzimní prázdniny s dětmi
Termální parky – ideální místo na podzimní prázdniny s dětmi

Sdílet

Poslední články

Podzimní dovolená pro seniory: tipy na nejkrásnější destinace
Badacsony
Babí léto na Balatonu
Nejkrásnější trasy pro rodiny s dětmi
Jakých bylo 30 let DAENu? Rozhovor s paní majitelkou
Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra

Ubytování v této lokalitě