ČLÁNEK

Podzimní dovolená pro seniory: tipy na nejkrásnější destinace

Vyjeďte si na prodloužený víkend anebo i na pár všedních dní mimo domov. A jestli vás nenapadá, kam jet, inspirujte se v našem článku. Vybrali jsme pro vás místa, kde můžete využít slevu pro seniory a užít si zasloužený relax, výlety do přírody i na místa, kde se psala historie.

Naberte síly v lázních 

Možná jste v létě měli u sebe na prázdniny vnoučky, nebo se u vás prostřídalo spousta návštěv a vy jste se jim museli věnovat, chystat občerstvení a plánovat zábavu. Na začátku je péče o druhé fajn, ale po pár dnech unaví. Nechte teď pro změnu druhé, ať se postarají o vás! Co třeba pobyt v hotelu s wellness službami nebo přímo s léčivým pramenem poblíž? 

 

Nejlepší výběr lázeňských služeb je zcela určitě v Karlových Varech, Mariánských a Františkových Lázních. V tomto západočeském lázeňském trojúhelníku se vaše únava ztratí během pár dní, a to jak díky úžasným procedurám, tak i díky krásnému prostředí. Nádhernou secesní architekturu Mariánských lázní obdivoval nejen básník Jaroslav Seifert, ale dokonce přinesla městu zápis do seznamu Světového dědictví UNESCO. Navíc je tu spousta krásných parků, to když vás procházky unaví. Pokud chcete mít na dovolené více soukromí, zvolte ubytování mimo centrum. Takové najdete například Spa Hotel Děvín, který  nabízí nejen balíčky pro seniory 60+, ale také speciální Relax program pro ženy. Jestli rády jezdíte na dovolenou s kamarádkami, je tento hotel pro vás jako stvořený. 

Objevujte památky z období gotiky i baroka 

Babí léto je taky ideální čas na procházky historickými městy. Ještě je příjemně, takže se můžete kdekoliv zastavit, posedět na zahrádce kavárny a obdivovat okolí, ale zároveň už vám ve výhledu nebudou bránit davy turistů. Které historické skvosty byste mohli navštívit letos?

Kutná Hora – město stříbra, vína a architektonických skvostů

Město, které bylo ve středověku rušným centrem těžby stříbra, dnes láká turisty svou klidnou atmosférou, nádhernými památkami i gastronomií. Gotický skvost, slavný chrám sv. Barbory, určitě nepřehlédnete, ale neobyčejná umělecká díla vás čekají i pod zemí, v kutnohorské kostnici Sedlec. Po procházkách úzkými, romantickými uličkami a nasávání atmosféry dávných časů si můžete dopřát skvělý oběd a místní víno v restauraci V Ruthardce, která patří mezi nejlépe hodnocené podniky v Kutné Hoře.


 

Kutná Hora ale nabízí mnohem víc zajímavostí a má i krásné okolí. Abyste si vše mohli v klidu prohlédnout, doporučujeme ubytování v Hotelu U Kata, který se nachází přímo na okraji historického centra. Tento tříhvězdičkový hotel nabízí nejen pohodlné pokoje, ale také wellness centrum, kde si můžete dopřát zaslouženou relaxaci. I tady mají speciální slevu pro seniory a navíc bonusy, jako je bylinná nebo pivní koupel v ceně pobytu, zapůjčení holí na Nordic Walking nebo jednu odpolední kávu/čaj zdarma. 

Český Krumlov – perla nad Vltavou

Jako v pohádce si budete připadat na dovolené v Českém Krumlově. Historická část města, obkroužená řekou Vltavou, zůstala zastavěná přesně tak, jak ji navrhli středověcí architekti. Procházka historickým centrem vás tak přenese zpět v čase – od renesanční a barokní architektury až po kouzelné výhledy na řeku a okolní kopce.


 

Nezapomeňte navštívit i zámek, jehož interiéry, nádherné zahrady a ikonické barokní divadlo lákají každý rok řadu milovníků umění. Když už budete v Českém Krumlově, doporučujeme také projít se podél Vltavy nebo si dopřát plavbu na lodi, která vám nabídne zcela jiný pohled na krásy města, které obzvlášť na podzim vypadají velmi fotogenicky. Jen pár kroků od centra najdete také pohodlné ubytování. Stylový Penzion Maštal nabízí komfortní pokoje v rustikálním stylu s výhledem přímo na zámek, kam mají senioři slevu na vstup, klidné prostředí a restauraci, kde si vychutnáte výtečné regionální speciality. 

Užijte si krásu babího léta na Liptově 

Jste spíš milovníci přírody a ideální podzimní dovolenou si představujete někde na horách? Vyrazte letos objevovat krásy slovenského Liptova. Zdejší krajina nabízí nespočet výletů pro turisty, kteří se neženou za počtem kilometrů, ale spíš se chtějí v klidu kochat. 

Jedním z nejoblíbenějších cílů je Demänovská jeskyně svobody, která vás uchvátí svou krápníkovou výzdobou. Další lákavou destinací je vodní nádrž Liptovská Mara, kde se můžete projít kolem vody a obdivovat nádherné výhledy na okolní hory. Během vašeho pobytu můžete vyrazit i k pramenům řeky Váh, nebo navštívit vesnici Vlkolínec, kde se zachovala tradiční slovenská architektura.

Při návštěvě Liptova doporučujeme najít si ubytování, které bude na některé z turistických tras. Přesně takový je Wellness hotel SNP Sorea v Jasné. Leží přímo v Demänovské dolině, můžete se odsud dostat lanovkou až na Chopok a navíc má úžasné wellness centrum. Do tohoto wellness budete mít v rámci speciálního pobytu pro seniory vstup na 120 minut denně zdarma. 

Využijte babího léta a dopřejte si příjemnou dovolenou v Česku nebo na Slovensku! A pokud byste hledali ještě další tipy, prozkoumejte náš web. Máme řadu pobytů pro seniory, ze kterých si určitě vyberete.








Podzimní dovolená pro seniory: tipy na nejkrásnější destinace
Podzimní dovolená pro seniory: tipy na nejkrásnější destinace
Podzimní dovolená pro seniory: tipy na nejkrásnější destinace
Podzimní dovolená pro seniory: tipy na nejkrásnější destinace
Podzimní dovolená pro seniory: tipy na nejkrásnější destinace
Podzimní dovolená pro seniory: tipy na nejkrásnější destinace
Podzimní dovolená pro seniory: tipy na nejkrásnější destinace
Podzimní dovolená pro seniory: tipy na nejkrásnější destinace

Sdílet

Poslední články

Termální parky – ideální místo na podzimní prázdniny s dětmi
Badacsony
Babí léto na Balatonu
Nejkrásnější trasy pro rodiny s dětmi
Jakých bylo 30 let DAENu? Rozhovor s paní majitelkou
Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra

Ubytování v této lokalitě