ČLÁNEK

Nejkrásnější trasy pro rodiny s dětmi

BESKYDY

Objevte kouzlo Beskyd, kde na Vás čekají dechberoucí výhledy a nezapomenutelné zážitky. Perlou regionu je bezpochyby Rožnov pod Radhoštěm s jeho skvostem - Valašským muzeem v přírodě. Tento unikátní skanzen, největší svého druhu v Česku, zapsán mezi památkami UNESCO, Vás přenese do časů našich předků. Procházejte se mezi malebnými dřevěnicemi, nahlédněte do útulných chalup a obdivujte um řemeslníků v tradičních dílnách. Každý krok vám odhalí kousek valašské duše a její bohaté historie.
A co teprve děti! Ty budou nadšené z možnosti projet se na hřbetě koně nebo sledovat kováře při práci. Valašské muzeum nabízí zábavu i poučení pro celou rodinu. Nechte se unést atmosférou starých časů a vytvořte si vzpomínky, které vám zůstanou navždy. 

 

Objevte oázu klidu a pohody v srdci přírody. Wellness hotel Energetic Vás zve do světa luxusního odpočinku a regenerace. Nechte se hýčkat ve špičkovém wellness centru, kde na Vás čeká křišťálově čistý bazén a široká nabídka relaxačních procedur. Dopřejte si blahodárnou masáž nebo se ponořte do vířivky a nechte starosti odplavat. A zatímco Vy budete nabírat nové síly, Vaše ratolesti si užijí spoustu zábavy v dětském koutku nebo na venkovním hřišti. Hotel Energetic - místo, kde se pohodlí snoubí s aktivním odpočinkem pro celou rodinu.

 

V Rožnově můžete navštívit také Jurkovičovu rozhlednu, ze které je úžasný výhled a pro děti zábavní park Gibon Park, kde se mohou vyřádit v lanovém centru a dalších atrakcích. Pokud se cítíte být spojení s přírodou a toužíte po dobrodružství v horách, pak není nic lepšího než výlet na Prašivou. Tento horský vrcholek nabízí úchvatné výhledy a možnost přezkoumání krás Beskydských hor, a dokonce lahodné občerstvení.

A pokud hledáte ideální místo k odpočinku a občerstvení po dni stráveném v přírodě, Hotel U Přehrady v Morávce je tím pravým místem. Nachází se pouhých 8 km od vrcholu Prašivé, což z něj činí vynikající výchozí bod pro vaše horské dobrodružství. S nádhernými výhledy do okolí tento hotel poskytuje dokonalou kombinaci relaxace a poznání krás Beskyd.

 

ČESKÝ RÁJ  

Vydejte se do pohádkového Jičína, kde ožívá svět Rumcajse, Manky a Cipíska. Toto okouzlující městečko, zasazené do malebné krajiny Českého ráje, je jako stvořené pro nezapomenutelný rodinný výlet. Jičín není jen bránou do světa pohádek, ale nabízí i pestrou paletu zážitků pro malé i velké dobrodruhy. Nechte se unést kouzlem zdejší atmosféry a objevte skryté poklady města. V srdci Jičína, v nádherné zámecké zahradě, čeká na děti magický svět jejich oblíbených hrdinů. Zde mohou nahlédnout do Rumcajsova domečku, potkat se s loupežnickou rodinkou a prožít dobrodružství plná her a zábavy. Jičín je místem, kde se sny stávají skutečností a kde každý kout vypráví svůj vlastní příběh. Přijeďte a nechte se okouzlit - Vaše děti budou nadšené a Vy si odpočinete v objetí pohádkové atmosféry.

 

Pro ubytování během vašeho pobytu je Hotel Restart ideální volbou, kde vás čeká pohodlné a příjemné prostředí. Pokud se počasí neukáže zrovna přívětivě, není třeba zoufat. V nedalekém Aquaparku Jičín, který je od hotelu co by kamenem dohodil, si můžete užít odpočinku a zábavy pro celou rodinu. Dalším naším tipem jsou Prachovské skály, jedinečné skalní útvary, ze kterých můžete obdivovat úchvatná panoramata a prozkoumávat tajemství přírody. Skály jsou v dojezdové vzdálenosti okolo 15 minut. Pro ještě větší zábavu si můžete zapůjčit kola nebo elektrokoloběžky přímo v Hotelu Restart. Milovníci historie a architektury si určitě přijdou na své při návštěvě hradu Kost a zříceniny hradu Trosky, které jsou v dojezdové vzdálenosti od města Jičín. Tyto historické památky nabízejí fascinující pohled do minulosti a představují další zajímavé místo k prozkoumání během vašeho pobytu v této malebné oblasti.

 

ŠUMAVA  

Toužíte po dovolené, která Vám vezme dech? Šumava je pro Vás tím pravým místem! Tato perla české přírody nabízí nezapomenutelné zážitky pro každého, ať už jste vášnivý turista nebo nadšený cyklista. Procházky po značených stezkách Vás zavedou do srdce panenské krajiny, kde se čas jako by zastavil. Milovníci cyklistiky ocení rozmanitou síť tras, které prověří vaše schopnosti a odmění Vás úchvatnými výhledy. A co takhle rodinný výlet na Šumavský Špičák? Pohodlná čtyřsedačková lanovka Vás vynese na vrchol, kde Vás čeká rozhledna s panoramatem, které Vás ohromí. Šumava není jen dovolená - je to dobrodružství, na které budete vzpomínat celý život.

 

Nechte se unést do úchvatných krajin Šumavy a objevte pohodlí a krásu v apartmánech Šumava v Hojsově Stráži. Jen kousek odtud se rozprostírá Čertovo jezero - jedinečný přírodní skvost, který jako jediný v Česku posílá své vody do majestátního Dunaje. Nechte se pohltit šumavskými lesy, vdechněte čerstvý horský vzduch a zažijte dobrodružství, na které budete dlouho vzpomínat. Hojsova Stráž není jen místo k přespání - je to Váš domov uprostřed panenské přírody.

 

Srní, další malebná lokalita na Šumavě, nabízí široké spektrum aktivit pro děti i dospělé, fascinující je Mravenčí stezka, půvabná Hauswaldská kaple a jedinečný Výběh s vlky, který zaručeně potěší všechny milovníky přírody. Pokud hledáte ideální ubytování v této oblasti, pak je Hotel a Depandance Srní jasnou volbou. Kromě skvělých gurmánských zážitků zde naleznete i širokou škálu volnočasových aktivit. Sportovní hala nabízí možnost hrát různé míčové sporty, na lezecké stěně si můžete užít dobrodružství a fitness centrum vám umožní zůstat ve formě i na dovolené. Pro zábavu dětí je připravena laserová střelnice a různé atrakce, jako je vybíjená příšerek a pouťová střelnice s míčky. Nechte se vtáhnout do kouzla Šumavy a vychutnejte si nezapomenutelné chvíle strávené s rodinou a přáteli v této malebné části naší země.

 

Nejkrásnější trasy pro rodiny s dětmi
Nejkrásnější trasy pro rodiny s dětmi - Wellness hotel Energetic
Nejkrásnější trasy pro rodiny s dětmi - Hotel U Přehrady
Nejkrásnější trasy pro rodiny s dětmi - Hotel Restart
Nejkrásnější trasy pro rodiny s dětmi - Apartmány a chata Šumava Hojsova Stráž
Nejkrásnější trasy pro rodiny s dětmi - Hotel a depandance Srní

Sdílet

Poslední články

Termální parky – ideální místo na podzimní prázdniny s dětmi
Podzimní dovolená pro seniory: tipy na nejkrásnější destinace
Badacsony
Babí léto na Balatonu
Jakých bylo 30 let DAENu? Rozhovor s paní majitelkou
Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra

Ubytování v této lokalitě

Hojsova Stráž - Apartmány a chata Šumava
Jičín - Hotel Restart
Morávka - Hotel U Přehrady
Rožnov p. Radhoštěm - Wellness hotel Energetic
Srní - Hotel a depandance Srní