ČLÁNEK

Babí léto na Balatonu

Koncem srpna, kdy maďarským školákům začíná škola, se začne Balaton halit do poklidné atmosféry. Slunce už nepálí tak intenzivně a vzduch je příjemně teplý. Až do října si můžete vychutnávat koupání v jezeře, lenošení na pláži s knihou v ruce nebo projížďky na SUPu po zrcadlové hladině. Pozorování ptactva z kánoe či celodenní plavba na plachetnici bez obav z úmorného vedra - to vše je nyní možné.

 

Okolní krajina láká k objevování. Vydejte se na túru k rozhlednám v Keszthelyských horách, prozkoumejte tajemné hrady Szigliget či Sümeg nebo se nechte okouzlit čedičovými varhanami. Každý den Vás čeká nová trasa s dechberoucími výhledy. Cestou můžete sbírat dary přírody - ořechy, mandle či šípky, a dokonce se vydat na houby.

 

Pro cyklisty je babí léto ideální. Méně aut na silnicích a příjemné teploty přímo vybízejí k projížďkám po značených stezkách lemovaných odpočívadly. Září je měsícem vinobraní a gastronomických slavností. Ochutnejte místní speciality, poznejte maďarskou kulturu a užijte si zábavu při tradičních akcích. Restaurace, trhy a vinné sklípky Vás zlákají na kulinářské dobrodružství. Kulturní vyžití nabízejí muzea, galerie a návštěvnická centra. Od majestátního hradu Festetics až po malebný vodní mlýn Diás - všude na Vás čekají nezapomenutelné zážitky.

 

I v chladnějších dnech si užijete vodní radovánky v nedalekých termálních lázních Hévíz, Zalakaros či Kehidakustány. Navíc, ubytování v tomto období bývá za výhodné ceny a vstup na pláže je zdarma. Ušetřené peníze tak můžete investovat do dalších zážitků. Balaton v září je ideální volbou pro ty, kteří hledají klidnou dovolenou i pro milovníky aktivního odpočinku.

 

Nejoblíbenějším a historicky nejvýznamnějším rekreačním střediskem na Balatonu je bezesporu Balatonfüred. Slouží jako středisko kulturních atrakcí, zábavných programů, aktivního odpočinku a fantastické gastronomie uprostřed známé vinařské oblasti. Zasazený na klidném břehu tohoto nádherného jezera, slouží jako útočiště pro dospělé adults-only hotel LUA Resort. Hotel nabízí nádherně zařízené pokoje, v nichž zažijete blahobyt a pohodu. Hotel leží v bezprostřední blízkosti zbrusu nového přístavu v Balatonfüredu a poskytuje ubytovaným hostům přímý vstup na pláž.

 

Exkluzivní služby a programy na míru jsou pečlivě promyšleny a sestaveny tak, aby dle holistické filozofie poskytovali komplexní péči pro tělo i duši. Dopřejte si kulinářskou dokonalost díky inovativním gastronomickým konceptům nebo si odpočiňte v kouřové restauraci NOON Baru, který je známý svými ručně vyráběnými koktejly a největším výběrem rumů v oblasti Balatonu.

 

Omládněte ve známých lázních Omorovicza, které nabízejí jedinčné wellness procedury nebo se prosluňte na slunečních terasách Sun Lounge, strategicky postavených přímo nad jezerem. Střešní bar pak nabízí mimořádný výhled na Balaton s úchvatnými západy slunce, při kterých si můžete vychutnat sklenku šampaňského.

 

Pro ty, kteří hledají moderní a udržitelnou mobilitu, nabízí LUA Resort širokou škálu ekologických způsobů dopravy k prozkoumání regionu. Projeďte se na elektrické Vespě, užijte si rekreaci a zmenšete svou ekologickou stopu díky hotelovým e-skútrům a e-kolům. Kromě toho mohou hosté objevovat krásy jezera v úplném klidu na tichém elektrickém člunu.

 

V případě, že  pro Vás koncept adults only hotelů není to pravé, a toužíte po rodinné dovolené, hotel Danubius Marina je pro Vás ideální volbou. Tento hotel je skutečným rájem pro všechny, kteří hledají odpočinek v náručí přírody a zároveň si chtějí dopřát prvotřídní služby a komfort. Hotel je perfektní pro rodiny s dětmi, kterým nabízí širokou škálu zábavných aktivit. Danubius Marina se nachází v zelené oáze přímo na břehu Balatonu, kde má svou soukromou pláž. Hosté si tak mohou vychutnat nádherné výhledy na Balaton a protilehlý poloostrov Tihany.

 

Pro ty, kteří preferují alternativní druhy ubytování, je skvělou volbou Kemp Füred. Zde si můžete vybrat z široké nabídky ubytování – od komfortních mobilních domů, přes útulné chatky až po kempování ve stanu či karavanu. Ať už máte jakékoli preference, každý si zde najde to své. Navíc si můžete vzít s sebou i své čtyřnohé miláčky. Děti se mohou celý den bavit na hřištích, sportovištích a při animačních programech, kde zažijí tolik zábavy, že na nudu ani nepomyslí. Mezitím si Vy můžete dopřát zasloužený odpočinek v moderním wellness centru.

 

Babí léto na Balatonu - Badacsony
Babí léto na Balatonu - Balaton na kánoi
Babí léto na Balatonu - Hrad Sümeg Maďarsko
Babí léto na Balatonu - Cyklistika
Babí léto na Balatonu - Lázně Hevíz
Babí léto na Balatonu - Lua Resort
Babí léto na Balatonu - Lua Resort restaurace
Babí léto na Balatonu - Lua Resort terasa
Babí léto na Balatonu - Lua resort člun
Babí léto na Balatonu - Hotel Danubius marina
Babí léto na Balatonu - Kemp Füred

Sdílet

Poslední články

Termální parky – ideální místo na podzimní prázdniny s dětmi
Podzimní dovolená pro seniory: tipy na nejkrásnější destinace
Nejkrásnější trasy pro rodiny s dětmi
Jakých bylo 30 let DAENu? Rozhovor s paní majitelkou
Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra

Ubytování v této lokalitě

Balatonalmádi - Hunguest hotel Bál Resort
Balatonfüred - Danubius hotel Marina
Balatonfüred - Kemp Füred
Balatonfüred - Lua Resort
Hévíz - Hotel Európa Fit
Hévíz - Hotel Lotus Therme
Hévíz - Hotel Thermal Hévíz
Zalakaros - Hotel Mendan Magic Spa & Wellness
Zalakaros - Hotel Park Inn
Zalakaros - Hunguest Hotel Freya